GLUE Amsterdam 2021: Arp presenteert Loupe tafel en stoel bij Friday Next Gallery

Tijdens deze editie van GLUE Amsterdam zijn we trots om Sarah's nieuwe meubelontwerpen te presenteren bij Friday Next Gallery: de Loupe tafel en Loupe stoel.

De Loupe rechthoekige tafel: een spannend ontwerp

De rechthoekige design tafel eiken - Loupe is het nieuwste ontwerp van Sarah en is speciaal gemaakt voor de Optical collectie. Voor het ontwerp van de tafel zocht Sarah naar de perfecte balans tussen vorm, constructie en comfort. Het resultaat is een opwindende tafel omdat het smalle blad balanceert op de lange, smalle poot. Deze centrale poot wordt in bedwang gehouden door het dwarse zij-element, waardoor de Loupe genoeg ruimte biedt om te zitten. Het dwarse zij-element komt terug bij zowel de ovale design tafel eiken - Eye als de ronde design tafel eiken - Pupil, die samen met de Loupe de Optical collectie vormen.

Onze meubelmaker maakt de Loupe meestal van massief eikenhout, dat hij afwerkt met een matte lak of zwarte beits en olie. Op aanvraag kunnen wij de Loupe ook maken van massief essen. Wanneer we essen behandelen met een gekleurde beits en olie geeft dit extra diepte door de tekening in het hout.

De Loupe stoel: een bijzonder onderdeel van de Optical collectie

De Loupe stoel is een bijzonder onderdeel van de Optical collectie en is speciaal ontworpen door Sarah als bijpassende stoel bij de Loupe tafel. Er is maar één exemplaar van deze stoel gemaakt, waardoor het een uniek stuk is. Beide ontwerpen presenteren we tijdens GLUE Amsterdam 2021 en zijn te zien in de Friday Next Gallery in Amsterdam.

Over Friday Next Gallery

Friday Next is een interieurconceptstore en interieurstudio gevestigd in Amsterdam. Het werd opgericht in 2009 en was een van de eerste conceptstores in Nederland die zich richtte op interieur. Friday Next biedt een breed scala aan interieurproducten, waaronder meubels, accessoires, mode, sieraden en zelfs een lunchroom. Daarnaast biedt Friday Next ook interieuradvies, waarbij ze zich volledig richten op het creëren van een unieke en persoonlijke ervaring voor hun klanten. Inmiddels heeft Friday Next een showroom op de Pilotenstraat in Amsterdam, waar vooral tijdloze merken zoals &Tradition en kunst van THEWRONGSHOP en Atelier Plateau worden getoond.