Zwarte design tafels - alles wat je moet weten

Verschillende modellen zwarte design tafels

Bij Arp design vind je een ruime collectie zwarte eettafels in verschillende modellen en formaten. Hieronder geven we meer informatie over de collecties, materialen, modellen en afwerkingen van een zwarte tafel.

ovale design tafel eiken zwart

Je zou misschien denken dat zo’n prominente zwarte tafel in je huis als groot en te aanwezig voelt. Niets is minder waar! Een zwarte tafel absorbeert licht, mits je kiest voor een mooie matzwarte afwerking. Daarvoor gebruiken wij een diepzwarte beits met olie die de structuur van het hout prachtig naar voren laat komen. Bovendien oogt een zwarte eettafel vaak kleiner dan in een andere kleur.

Daarnaast laat een zwarte tafel de vorm goed naar voren komen. De zwarte kleur van de tafel (hoewel zwart natuurlijk geen kleur is, maar dat terzijde) kan een mooi contrast vormen met de rest van je interieur. Zo kun je je zwarte eettafel echt het middelpunt laten zijn van bijvoorbeeld je woonkamer of eetkamer.

Welke afwerking past het beste bij een zwarte eettafel?

Als je een Arp tafel hebt, kun je ervan uitgaan dat je deze voor de rest van je leven hebt, als je dat wilt natuurlijk! Daarom is het van groot belang om de juiste keuze te maken. In de loop der jaren hebben we verschillende opties bedacht om je te helpen bij het kiezen van de juiste afwerking, maat, houtsoort en kleur. Hieronder bespreken we de verschillende afwerkingen die je kunt kiezen voor je zwarte eettafel.

HPL van Fenix: duurzame en innovatieve afwerking voor een zwarte tafel

Het HPL van Fenix is een heel innovatief materiaal. Het is waterafstotend, krasbestendig en het heeft als eigenschap dat kleine krasjes door thermische herstelling vrijwel onzichtbaar kunnen worden. Fenix is bovendien hittebestendig. Bij een zwarte eettafel zijn vingerafdrukken snel zichtbaar. Met Fenix heb je daar geen enkele last van! Bij Arp geven we de voorkeur aan het gebruik van HPL op berken multiplex. Hierdoor zijn de laagjes van het berkenhout ook zichtbaar aan de zijkant van het tafelblad! Al onze tafels kunnen met deze combinatie van berkenmultiplex en Fenix gemaakt worden.

afwerking hpl fenix

Gekleurde olie en naturel olie

Olie is een afwerking die gemakkelijk schoon te houden is, en er is een ruime keuze aan kleuren, zodat je altijd een kleur vindt die bij jouw interieur past. Als er beschadigingen optreden, kun je met behulp van het meegeleverde onderhoudspakket de tafel plaatselijk bijwerken. Voor onze Eye en Longlegs tafels combineren we vaak beits met olie. We maken gebruik van olie van Rubio Monocoat.

afwerking gekleurde olie

Alle kleuren mogelijk met massief eiken, beits gespoten

Een beits gespoten oppervlak heeft als voordeel dat het gemakkelijk schoon te houden is, terwijl de nerfstructuur behouden blijft en de houtkleur volledig gedekt wordt. Met massief eiken kunnen we alle kleuren van de regenboog realiseren.

afwerking beits gespoten

Welke kleur stoel past bij een zwarte tafel?

Het voordeel van een zwarte tafel is dat je er elke stoel bij kunt zetten. Dit in tegenstelling tot een tafel van natuurlijk hout, waarbij stoelen van verschillende houtsoorten met elkaar kunnen vloeken. Maar bij een zwarte tafel kun je een eiken stoel plaatsen, of een stoel in natuurlijke kleur, of natuurlijk gewoon zwarte eetkamerstoelen. Bij een ingetogen zwarte houten eettafel kan zelfs een gekleurde stoel mooi contrasteren. Hierbij komen zowel de vorm van de tafel als de stoel goed tot hun recht.

design stoelen zwart

Onze zwarte eettafels

Bij Arp bieden we verschillende zwarte tafels aan. Voor verschillende interieurstijlen zoals moderne en industriële interieurs. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Ovale zwarte eettafels

Dankzij de extra ruimte aan de kopse kant biedt een ovale eettafel (hier praten we dan over een zuivere ellips) plaats aan twee extra personen. Als specialist in ovale tafels adviseren wij heel vaak deze vorm. Wij bieden de volgende ovale tafel modellen aan:

 1. A-legs ovale tafel: Stijlvolle eettafel met A-poten. Jong, stoer en volwassen. Poten van beukenmultiplex of berkenmultiplex met eikenfineer. Verschillende afwerkingen en toplagen beschikbaar.

 2. Eye ovale tafel: Unieke ovale zwarte design eettafel. De vorm van de poot is een combinatie van een cirkel en een ellips. Gemaakt van massief eiken en zwarte beits. Een tafel met luxe uitstraling, een echte eyecatcher!

 3. Longlegs ovale tafel: Dé klassieker van Arp! Ovale zwarte eettafel met eigenzinnig ontwerp en vriendelijke uitstraling. De kruispoot zorgt voor veel beenruimte. De ideale eetkamertafel en niet voor niets het meest succesvolle ontwerp van Sarah Trenité sinds 2004.

 4. Scalup ovale tafel: Vriendelijke tafel met conusvormige “schelpen” als poten. Een harmonieus en rustig ontwerp. Beschikbaar met ovaal tafelblad.

 5. Spitz ovale tafel: Strakke en elegante ovale houten eettafel met op de spitzen van een ballerina geïnspireerde poten. Sterke constructie met fijne lijnen die ook veel beenruimte biedt.

Ontdek deze prachtige ovale eettafels voor diverse interieurstijlen. Geschikt voor gezellige familiemomenten en etentjes met vrienden.

ovale design tafel eiken zwart

Rechthoekige zwarte eettafels

Een rechthoekige tafel is ideaal om bijvoorbeeld tegen de muur te plaatsen. Wij bieden de volgende rechthoekige tafel ontwerpen aan:

 1. Twiglegs rechthoekige tafel: Functionele rechthoekige eettafel met eigenwijze poten in de vorm van twijgen. De poten worden gemaakt van behandeld beukenmultiplex. Geschikt als eettafel of bureau. Ook beschikbaar als geheel massief houten tafel in eiken of met Fenix/HPL toplaag.

 2. Loupe rechthoekige tafel: Spannende rechthoekige zwarte houten eettafel met perfecte balans tussen vorm, constructie en comfort. Smal blad balanceert op lange, smalle poot met dwarse zij-element. Genoeg zitruimte. De Loupe is het rechthoekige “zusje” van de ovale tafel Eye en de ronde Pupil.

 3. Scalup rechthoekige tafel: Vriendelijke tafel met conusvormige schelpen als poten. Harmonieus geheel en ruimte voor iedereen. Beschikbaar met rechthoekig tafelblad.

Ontdek deze prachtige rechthoekige zwarte eettafels die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Geschikt voor diverse ruimtes en gelegenheden.

rechthoekige design tafel eiken zwart

Ronde zwarte eettafels

Geniet van de gezelligheid aan een ronde tafel, waar je elkaar altijd kunt zien! De zwarte eettafels die wij aanbieden zijn:

 1. Triround ronde tafel: Gezellige zwarte ronde eettafel met een opvallende en unieke uitstraling. Ideaal voor gezellig samenzijn met heel veel personen. De poten kunnen gemaakt worden van beukenmultiplex of massief eiken. Geschikt voor een knusse en gezellige eethoek. Beschikbaar in massief eiken of multiplex met Fenix/HPL toplaag.

 2. Pupil ronde tafel: Ronde zwarte tafel, het zusje van de Eye en rechthoekige Loupe uit de Optical collectie. Symmetrisch onderstel met heldere vormen voor een open en stevig karakter.

 3. Scalup ronde tafel: Vriendelijke ronde eettafel met conusvormige schelpen als poten. Harmonieus geheel en ruimte voor iedereen. Beschikbaar met rond tafelblad.

Ontdek deze prachtige zwarte ronde eettafels die perfect zijn voor gezelligheid en een knusse eethoek. Geschikt voor diverse interieurs en bieden ruimte voor een fijne eetervaring.ronde design tafel eiken zwart

Kom langs en kies de perfecte zwarte design tafel

In onze winkel hebben wij maquettes staat van onze tafelmodellen, allemaal uitgevoerd in matzwart materiaal. En dat is niet voor niets! Want als je kiest voor een bijzondere tafelpoot en bladvorm komen ze zo het beste tot hun recht! Op zoek naar een nieuwe tafel? Of andere meubels? Kom dan langs in onze meubelwinkel in Haarlem, hier geven we je graag persoonlijk advies.

meubelwinkel haarlem

Tijd om de afmeting van jouw eettafel te kiezen

Kunnen wij je helpen met meer informatie? Kom je langs in onze meubelwinkel? Of ontvang je graag een offerte? Laat het ons weten.

Volg je ons al?

Op Instagram en Pinterest houden we je op de hoogte van onze laatste unieke meubelontwerpen, speciale product aanbiedingen en de laatste Arp updates.