Ovale design eettafel: de perfecte keuze maak je bij Arp

Waarom kiezen voor een ovale eettafel en geen ronde of rechthoekige eettafel bijvoorbeeld? Omdat het een slimme keuze is voor wie op zoek is naar meer zitplaatsen zonder extra ruimte in te nemen. Bovendien is de ovale tafel eenvoudig te plaatsen in verschillende ruimtes. Daarnaast verbindt hij de omgeving en de mensen die aan de tafel zitten. Tot slot biedt hij (mits de poot dit niet verhindert) meer zitplaatsen dan een rechthoekige tafel.

Voordelen van een ovale design eettafel

  • Meer zitplaatsen: een ovale eettafel neemt minder ruimte in dan een rechthoekige tafel, maar biedt tegelijkertijd meer zitplaatsen.
  • Verbinding tussen mensen: door de vorm van de tafel en het ontbreken van hoeken, biedt een ovale eettafel een natuurlijke verbinding tussen mensen. Hierdoor is het gemakkelijker om met elkaar in gesprek te gaan.
  • Geen hiërarchie: omdat een ovale tafel geen hoofd heeft, kent deze geen hiërarchie. Iedereen aan tafel is gelijk en dit creëert een ontspannen en sociale sfeer.

De ovale design eettafel eiken - Longlegs Classic

De ovale tafel Longlegs is het populairste ontwerp van Sarah Trenité en stamt uit het jaar 2004. Dit ontwerp is nog altijd geliefd bij veel mensen vanwege de tijdloze uitstraling en de praktische eigenschappen van de tafel. De Longlegs wordt op maat gemaakt en is daarom verkrijgbaar in diverse materialen en kleuren. Hierdoor kan de tafel geheel naar wens van de klant worden samengesteld en passen in vrijwel elk interieur.

longlegs eiken ovale tafel

De ovale design eettafel - A-legs

De A-legs tafel is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: eikenfineer of met een Fenix toplaag. Als onderdeel van de CC collectie van Sarah Trenité is de ovale A-legs CC tafel een betaalbare optie. De A-legs is verkrijgbaar in vijf verschillende maten en acht kleuren. Hierdoor is er voor elke woonkamer, eetkamer of kantoorruimte wel een geschikte variant te vinden. De vorm van de A van de poot maakt de A-legs net even anders dan de Longlegs en zorgt voor een stoere en stijlvolle uitstraling.

ovale design eettafel 10 personen

De ovale design eettafel - Spitz

Al in 2006 ontwierp Sarah de Spitz met het idee dat de poot alleen uitgevoerd kon worden in staal. Omdat het ontwerp te grof was en ze een voorliefde voor hout heeft is dit ontwerp destijds blijven liggen. Totdat Sarah jaren later opeens zag hoe het anders moest. Ze bracht 2 schoren aan. De constructie werd hierdoor zodanig verbeterd, dat de poot ook in hout gemaakt kon worden. In één klap werd de poot hiermee vele malen mooier. Hieruit bleek voor Sarah nogmaals dat iets kan pas mooi zijn wanneer de constructie klopt. Met als resultaat deze elegante ovale tafel.

ovale design eettafel eiken

De ovale design eettafel - Eye

Het idee bij deze ovale tafel is simpel. De poot bestaat uit een cirkel en een ovaal, waarbij de diameter van de cirkel gelijk is aan het breedste punt van de ovaal. Als je om de tafel heen loopt is er altijd een punt waarop de twee vormen samenkomen. Dan zet je nog één stap en zie je het oog van de tafel.

ovale design eettafel 8 personen

De ovale design eettafel - Scalup

De Scalup ovale tafel schittert in haar eenvoud. Twee conusvormige schelpen vormen de poten van de tafel. In combinatie met het ovale blad geven zij de tafel een vriendelijke uitstraling en maken deze tot een harmonieus geheel. De poten zitten niemand in de weg, zo kan er altijd nog wel iemand aanschuiven.

ovale design eettafel eiken 8 personen

Verschillende uitvoeringen bij Arp

Bij Arp vind je een ruime keuze aan ovale eettafels. Of je nu op zoek bent naar een klassieke tafel zoals de Longlegs of een betaalbare en stijlvolle optie als de A-legs CC, bij Arp vind je zeker wat je zoekt. Laat je door Sarah Trenité vrijblijvend adviseren en kies de ovale eettafel die het beste bij jou en je ruimte past.

 

Tijd om de perfecte tafel te kiezen

Kunnen wij je helpen met meer informatie, het kiezen van de perfecte tafel, of een offerte? Laat het ons weten!