Houtsoorten van Arp design

Bij Arp kun je kiezen uit verschillende houtsoorten. Vaak is de houtsoort de laatste stap in het proces bij het kiezen van een meubel. Om het je makkelijker te maken hebben we de meest gangbare en duurzame houtsoorten op een rijtje gezet.

Om goed te kunnen kiezen uit de verschillende soorten hout is het belangrijk om je zelf een paar dingen af te vragen: Past het bij mijn huidige vloer? Vraagt de plek waar het meubel komt te staan om een donkere of juist een lichte houtsoort? Past het houtsoort bij de rest van de meubels?

Ook de prijs kan een belangrijke afweging zijn. Kom je er niet uit? Wil je advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

houtsoorten in meubelmakerij

De meest populaire soort hout: Europees Eiken

Europees Eiken is van oudsher de meest populaire houtsoort als het gaat om meubeltoepassingen vanwege haar uitzonderlijke kwaliteiten. Het eiken vormt een goeie basis voor afwerkingen zoals olie, matte lak, beitsen maar ook voor een dekkende beits in een kleur. Het eiken dat Arp standaard gebruikt is Europees eiken. Deze heeft een lichte kleur en is rustig van structuur. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om voor “wild” eiken te kiezen met veel noesten!

europees eiken houtsoort

Donkere houtsoort: Amerikaans Noten

Amerikaans Noten is donker van kleur met een bruine tint. De mooiste afwerking wat Arp betreft is olie, die de kleur verdiept. Waar rekening mee gehouden moet worden is dat de kleur lichter wordt naarmate de tijd verstrijkt, onder invloed van UV licht.

amerikaans noten houtsoort

Roodachtig van kleur: Amerikaans Kersen

Amerikaans Kersen is roodachtig van kleur en ook hier raden wij een afwerking met olie aan.

amerikaans kersen houtsoort

Lichte houtsoort: Amerikaans Essen

Amerikaans Essen is een lichte soort hout met een open structuur. Essen vormt een goeie basis voor afwerkingen zoals olie, matte lak, en beitsen. Doordat essen een open structuur heeft wordt de tekening van het hout nog meer benadrukt wanneer het afgewerkt wordt met een beits. Een goed voorbeeld hiervan is de Loupe in essen afgewerkt met monocoat in de kleur Peacock Green van Rubio Monocoat.

amerikaans essen houtsoort

Lichtste houtsoort: Amerikaans Esdoorn

Amerikaans Esdoorn is misschien wel de lichtste houtsoort dat wij gebruiken. Fijn van tekening en soms neigend naar heel licht roze.

amerikaans esdoorn houtsoort

Volg je ons al?

Op Instagram en Pinterest houden we je op de hoogte van onze laatste unieke meubelontwerpen, speciale product aanbiedingen en de laatste Arp updates.