Eiken design tafel - massief met verschillende afwerkingen

Voor onze eiken tafels maken we gebruik van Europees eiken. Onze meubelmakers uit Haarlem maken alle tafels met de grootste zorg. Er zijn verschillende mogelijkheden om een tafel naar jouw wens te maken. We hebben verschillende modellen en verschillende type afwerking van onze tafels. 

Materiaal eiken design tafel

Het is gek om te bedenken dat het nog maar zo kort geleden is dat een eiken tafel als een ietwat suffe en belegen keuze werd gezien. Dat een houtsoort ook zo trendgevoelig kan zijn blijkt uit het feit dat het nu juist één van meest populaire houtsoorten is geworden.

Een eiken tafel is in principe een van de meest duurzame tafels die er is. Eiken groeit gewoon in Europa dus de transportlijnen zijn kort.

De tafels van Arp worden door onze meubelmaker gemaakt van massief Europees eiken. Het hout is een natuurlijk materiaal en elke boom is uniek. Dat betekent dat hierbij voor de sortering van de planken en bij het samenstellen van de tafelbladen goed gekeken wordt naar de structuur en de kleur van de planken onderling.

Naast dit materiaal gebruiken we ook andere houtsoorten voor onze tafels, zoals kersen-, essen of notenhout. Bij iedere houtsoort zoeken we naar de meest passende afwerking.

massief eiken

Welk model?

Sarah Trenité heeft diverse eiken tafels ontworpen. De meest bekende is de Longlegs classic, een ovale tafel met een slimme kruispoot in het midden. Maar wist je dat ook de Twiglegs, A-legs en Triround verkrijgbaar zijn als eiken tafel? Zij vormen de basis van onze CC collectie.

De afwerking

Voor de afwerking van een eiken tafel waarbij een natuurlijke uitstraling van het hout gewenst is gebruiken we het liefst Skyltlak. Voor het kleuren van een eiken tafel (in werkelijk alle kleuren van de regenboog) kiezen we graag voor Rubio Monocoat. Deze afwerkingen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidseisen.

De vele mogelijkheden die dit materiaal biedt voor de afwerking en de structuur en uitstraling van het hout zorgen ervoor dat de eiken tafel één van onze favorieten is.

De lak die Arp gebruikt is een milieuvriendelijke ultramatte lak die een eiken tafel een onbehandelde, natuurlijke uitstraling geeft. Deze lak bereikt na ongeveer een maand haar maximale hardheid. In deze uithardingsperiode is het raadzaam de tafel met zorg te behandelen. Na deze periode kan deze afwerking beschouwd worden als de meest onderhoudsvrije afwerking.

Met olie kunnen we een felle kleur aanbrengen maar ook een kleur waarmee we de eiken tafel bijvoorbeeld wat warmer van toon kunnen maken of misschien juist koeler door een heel klein beetje wit of grijs door de olie te mengen. Met een olie in een beitskleur blijven de nerf, de structuur van het hout en de houtkleur zichtbaar.

Een eiken tafel afgewerkt met een 2-componenten olie is makkelijk schoon te houden. Bij beschadigingen kun je met behulp van het bijgeleverde onderhoudspakket de tafel plaatselijk bijwerken. Met incidenteel onderhoud houd je het oppervlak het mooist.

meubelmakerij haarlem 

Tijd om jouw eiken tafel te kiezen

Kunnen wij je helpen met meer informatie, het kiezen van de perfecte tafel, of een offerte? Laat het ons weten!

Volg je ons al?

Op Instagram en Pinterest houden we je op de hoogte van onze laatste unieke meubelontwerpen, speciale product aanbiedingen en de laatste Arp updates.