Dutch design, meubels van Nederlandse bodem

Alle producten van Arp komen van Nederlandse bodem, van een Nederlandse ontwerper. Dutch design dus. Niet alleen onze tafels, maar ook alle andere producten van Arp zijn Dutch design: van Nederlands ontwerp en dat niet alleen… Alle producten worden ook al 25 jaar lang in Nederland geproduceerd.

Dutch design door Sarah Trenité

Dutch design is een wereldwijd begrip en staat voor ontwerpen die staan voor eenvoud, niet alledaags, experimenteel, gedurfd en vernieuwend. De ontwerpen van Arp zijn allemaal van de hand van Sarah Trenité. Een ontwerpster die altijd uitgaat van de gedachte ‘vorm volgt constructie’. Dit levert tijdloze en iconische producten op. Een goed voorbeeld hiervan is onze klassieker, de ovale design tafel eiken - Longlegs Classic. Maar Sarah ontwerpt ook graag andere producten, zoals bijzettafels, kasten, lampen en stoelen. Sarah heeft het niet alleen altijd vanzelfsprekend gevonden dat haar meubels in Nederland geproduceerd worden, maar ook noodzakelijk. Want korte lijnen met de makers en korte transportlijnen maken de producten ook een stuk duurzamer.

design boekenkast eiken

Tafels in Nederland geproduceerd

De meest bekende Dutch design tafel van Arp is onze klassieker, de Longlegs ovale tafel. De Longlegs is één van de eerste ontwerpen van Sarah Trenité en is tevens het populairste ontwerp van Arp. Zij ontwierp deze tafel in 2004. Sindsdien verkopen we de Longlegs in binnen- en buitenland aan tal van particulieren en bedrijven.

Naast de Longlegs classic hebben we bij Arp tal van Dutch design tafels in verschillende soorten. We hebben de rechte tafel Twiglegs, de ronde tafel Triround en de ovale tafel A-legs. Alle tafels uit de collectie van Arp danken hun tafels aan de vorm van hun poot. De modellen zijn verkrijgbaar in verschillende collecties. Voor een collectie wordt uitgegaan van een bepaald materiaal zoals bijvoorbeeld eiken.

We maken de tafels precies op maat geheel naar wens van de klant mits dat past binnen de ontwerpvisie van Sarah. Voor maat- en/of kleuradvies denkt Arp graag vrijblijvend met je mee. Zo kies je de dutch design tafel die bij je past.

ovale design eettafel eiken

Dutch design, kleine producten

Naast de tafels van Arp ontwerpt Sarah Trenité ook tal van kleinere Dutch design producten. Om goed om te gaan met het restmateriaal van de grote tafels heeft zij dappere, leuke bijzettafeltjes ontworpen: de Wastelegs. Dit is al een hele familie bestaande uit drie kleine tafeltjes die goed te combineren zijn. De Wastelegs is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.

Sarah heeft twee lampen ontworpen. Een tafellamp “Baby Taglight” van populierenplex, uitgebracht door UpToDoGood en de hanglamp Taglight van massief essen uitgebracht door Binthout. Het hout zorgt voor een warm en diffuus licht en maakt de lamp bijzonder. De Baby Taglight wordt plat verzonden en zet je zelf in elkaar. Dutch design, waar je zelf ook nog trots van wordt!

Tijdens GlUE. Amsterdam 2022 presenteerde Sarah de stoel “A pretty ordinary Kitchen chair” bij Friday Next. Hopelijk gaat deze stoel in 2023 in productie. Voor deze stoel borduurde Sarah eigenhandig door haar ontworpen keukensymbolen op de zitting en rug.

houten design hanglamp essen hout

Ervaar dutch design in onze meubelwinkel

Kunnen wij je helpen met meer informatie? Kom je langs in onze meubelwinkel? Of ontvang je graag een offerte? Laat het ons weten.

Volg je ons al?

Op Instagram en Pinterest houden we je op de hoogte van onze laatste unieke meubelontwerpen, speciale product aanbiedingen en de laatste Arp updates.