info@arpdesign.com | 06 – 18080081

Materiaal en afwerking

Materiaal en afwerking, maak hier je keus

En er is veel te kiezen. Misschien wel te veel. Maar hieronder zullen we proberen alle voor- en nadelen, mogelijkheden en onmogelijkheden zo helder mogelijk uiteen te zetten. Toch keuzestress? Dan helpen we je graag door middel van een persoonlijk advies.

Echt hout

Als wij het hebben over echt hout dan hebben we het over massief en niet-massief hout. Massief hout zou je ook kunnen omschrijven als “een plak boom”. We spreken van niet-massief hout wanneer het hout in dunne lagen op elkaar verlijmd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan multiplex, een prachtig materiaal.

Lees verder

Verschillende houtsoorten

Iedere boom is uniek. Dat spreekt vanzelf. Maar elk soort heeft wel zijn eigen specifieke eigenschappen. In sterkte/structuur, stabiliteit en uitstraling. Hierna geven we een kort overzicht van de houtsoorten waar wij het vaakst mee werken.

Lees verder

Verschillende houtafwerkingen

Als het goed is en als je dat wil, heb je een Arp product voor de rest van je leven! Daarom is het wel zaak om de juiste keuze te maken. In de loop der jaren hebben wij van alles verzonnen om je daarbij een eindje op weg te helpen. We helpen je hier alvast op weg:

Lees verder

Laminaat en berkenmultiplex

 Voor een kunststof bovenlaag gebruiken we HPL (High Pressure Laminate), ook wel genoemd: laminaat. Niet voor niets wordt HPL veel toegepast in omgevingen waar goede hygiene noodzakelijk is, het is gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is het heel sterk en past het goed in een strak interieur.

Lees verder

Schrijf je in!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen bij Arp? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.