Een ovale tafel als alternatief voor een rechthoekige tafel

Een ovale tafel is de perfecte combinatie tussen de ruimte die een rechthoekige tafel biedt en de gezelligheid van een ronde tafel. De tafel past in elk type ruimte en werkt verbindend op alle niveaus.

longlegs eiken ovale tafel

Een ellips vorm is sociaal en ideaal voor elke ruimte

Een ovale tafel is een tijdloze en sociale toevoeging aan elke ruimte. De vorm van een ellips biedt namelijk het beste van twee werelden, waardoor er geen volmaaktere tafelvorm te bedenken is. Het grote voordeel van een ovale tafel is dat er veel mensen aan kunnen zitten, maar dat het ook met een klein gezelschap fijn tafelen is.

De ovale tafel is een sociale tafel die mensen de kans biedt om met elkaar in gesprek te gaan, zonder dat er sprake is van een hiërarchie. Dit komt doordat de tafel geen hoeken heeft en er altijd iemand bij kan komen zitten. Bovendien zorgt de ovale vorm voor een gezellige sfeer aan tafel.

Deze veelzijdige tafel is geschikt voor iedere ruimte en biedt tal van mogelijkheden. Zo kan de tafel vrij staan in een grote ruimte, maar is hij ook ideaal voor kleinere ruimtes omdat hij geen scherpe hoeken heeft. De ovale tafel biedt op ieder vlak verbinding en is daarom een populaire keuze voor zowel thuis als op kantoor. Kies voor een ovale tafel in de gewenste maat en materiaal om een sfeervol en sociaal middelpunt te creëren in elke ruimte.

vergadertafel van arp de longlegs met revolt stoelen

De Longlegs ovale tafel is de klassieker van Arp

De Longlegs ovale tafel beschikt over een uniek ontwerp, waarbij de constructie van het onderstel bestaat uit een combinatie van lange en kortere poten die samen voor stabiliteit en stijlvolle uitstraling zorgen. Het maakt niet uit vanuit welke hoek je de kruispoot bekijkt, de tafel is altijd prachtig en blijft een echte blikvanger. Bovendien is de Longlegs niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel. Dankzij de vorm en positie van de kruispoot kun je aan elke zijde van de tafel zitten, wat betekent dat er altijd plek is voor nog een gast. Daarbij is het onderstel stevig en stabiel.

Waarom kies je voor de Longlegs?

 • Prachtig, vanuit elke hoek
 • Praktisch, door de kruispoot kan je overal aan tafel je benen kwijt
 • Bijzonder, met de Arp Longlegs heb je echt het originele ontwerp
 • Stevig, door de ingenieuze constructie staat hij stevig op zijn benen

Verschillende uitvoeringen Longlegs

De tafel met kruispoot is gemaakt van massief eiken en kan in verschillende kleuren gebeitst worden. De kleur van het tafelblad kan indien gewenst afwijken van de kruispoot.

Het tafelblad komt ook in massief eiken en is zowel in ovaal als rechthoek te krijgen in verschillende afmetingen. Onze meubelmakers in Haarlem maken de Longlegs in jouw gewenste afmeting, houtsoort en beitskleur.

Vijf verschillende ovale tafel ontwerpen

Sarah Trenité heeft naast de Longlegs nog vier verschillende tafels ontworpen met ellips vorm, de A-legsSpitzEye en de Scalup. De tafels zijn zo ontworpen, dat de eerder genoemde voordelen konden blijven bestaan. Een ovale tafel met vier poten aan de rand van het blad doet immers al die voordelen teniet.

 • A-legs ovale tafel

  De ovale tafel A-legs classic dankt haar naam aan de poot in de vorm van de hoofdletter A. De combinatie van de ovale vorm en het eiken zorgen voor eigentijdse en stijlvolle uitstraling. De A-legs tafel is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: eikenfineer of met een Fenix toplaag. Als onderdeel van de CC collectie van Sarah Trenité is de ovale A-legs CC tafel een betaalbare optie.

 • Spitz ovale tafel

  Al in 2006 ontwierp Sarah de Spitz met het idee dat de poot alleen uitgevoerd kon worden in staal. Omdat het ontwerp te grof was en ze een voorliefde voor hout heeft is dit ontwerp destijds blijven liggen. Totdat Sarah jaren later opeens zag hoe het anders moest. Ze bracht 2 schoren aan. De constructie werd hierdoor zodanig verbeterd, dat de poot ook in hout gemaakt kon worden. In één klap werd de poot hiermee vele malen mooier. Hieruit bleek voor Sarah nogmaals dat iets kan pas mooi zijn wanneer de constructie klopt. Met als resultaat deze elegante ovale tafel.

 • De ovale tafel Eye

  Het idee bij deze ovale tafel is simpel. De poot bestaat uit een cirkel en een ovaal, waarbij de diameter van de cirkel gelijk is aan het breedste punt van de ovaal. Als je om de tafel heen loopt is er altijd een punt waarop de twee vormen samenkomen. Dan zet je nog één stap en zie je het oog van de tafel.

 • De ovale tafel Scalup

  De Scalup ovale tafel schittert in haar eenvoud. Twee conusvormige schelpen vormen de poten van de tafel. In combinatie met het ovale blad geven zij de tafel een vriendelijke uitstraling en maken deze tot een harmonieus geheel. De poten zitten niemand in de weg, zo kan er altijd nog wel iemand aanschuiven. De Scalup is exclusief ontworpen voor Loods5 Design en wordt daar, behoudens projecten, verkocht.

keuzehulpmiddelen die helpen bij het kiezen van de juiste tafel

Kom langs of bestel ons startpakket

Als je moeite hebt met het bepalen van de juiste maat, afwerking of houtsoort van jouw eettafel, dan helpen wij je graag. Kom langs in onze meubelwinkel in Haarlem voor persoonlijk advies of bestel ons startpakket. Hiermee ontvang je verschillende stalen en het knippatroon, waardoor je thuis al een flink stap dichterbij de perfecte tafel komt.

Tijd om jouw ovale tafel te kiezen

Kunnen wij je helpen met meer informatie, het kiezen van de perfecte tafel, of een offerte? Laat het ons weten!

Volg je ons al?

Op Instagram en Pinterest houden we je op de hoogte van onze laatste unieke meubelontwerpen, speciale product aanbiedingen en de laatste Arp updates.