info@arpdesign.com | 06 – 18080081

De ontwerpster

Typemachine

Sarah Trenité groeide samen met haar moeder op in Londen. Haar moeder was vertaalster. De typemachine was haar rechterhand en Sarah’s speelgoed. Al op jonge leeftijd was ze gefascineerd door techniek. Op een dag haalde ze de typemachine van haar moeder – toen ze even niet oplette – uit elkaar om een haperende toets te repareren. Dat de machine het daarna helemaal niet meer deed was jammer, maar Sarah was op dat moment vast van plan om uitvinder te worden. Ze wilde alles zelf kunnen.

Arp meubelontwerp/ design
Deze pioniersdrift kwam 30 jaar later opnieuw naar boven. Toen Sarah in 1997 een tafel wilde die niet bestond, ontwierp ze hem maar zelf. En liet ze die maken door een meubelmaker. Daarna bedacht ze ook nog een ingenieus kastensysteem. Mooi, simpel en met een geheel nieuwe constructie. Het was het begin van Arp meubelontwerp – later Arp design.

De eerste jaren van Arp stonden in het teken van uitvinden. Het ene na het andere ontwerp werd bedacht en uitgebracht. Maar altijd uitgaande van de gedachte ‘vorm volgt constructie’. Dit motto kreeg in 2004 haar ultieme uitvoering. Sarah bedacht een kruispootconstructie die nog niet eerder was uitgevonden. Deze constructie werd gevolgd door een stijlvolle vorm met een ovaal tafelblad. De ovale tafel de Longlegs betekende de doorbraak van Arp in Nederland. Lees hier meer over het ontstaan van de Longlegs.

Tegenwoordig is Arp nog steeds het meubelmerk waarmee het in 1997 mee begon. Een merk dat zich steeds opnieuw probeert uit te vinden, gecombineerd met de uitstraling wat Sarah mooi vindt. Want dat is waar het woord Arp voor staat: “Arp is alles wat ik eigenlijk altijd al wilde doen. Arp vind ik een mooi woord. Dat is het”

sarah-trenite-ontwerper-arp-design

Tafels in het echt bekijken? Kom langs in de showroom.


Heb je interesse in één van onze tafels? Ben je benieuwd hoe deze er in het echt uitziet? Kom dan langs in onze showroom. Wij kunnen al je vragen beantwoorden en jij kan alles van de tafels ervaren.

Onze showroom is anders dan je gewend bent, het is namelijk in de BakkeRij. Een gezellig bedrijfsverzamelpand in Haarlem. Benieuwd welke modellen er te zien zijn? Klik op de onderstaande button om ze te bekijken.

Tafels in showroom bekijken

Heb je een vraag? 06 – 18 08 00 81 info@arpdesign.com

showroom-persoonlijk-advies-BakkeRij-Arp-design