info@arpdesign.com | 06 – 18080081

De ontwerpster

Sarah Trenité is de ontwerpster van alle Arp producten en de oprichtster van het bedrijf. Haar oorsprong ligt in de fotografie, daardoor heeft zij leren KIJKEN. En gedreven door een niet te stuiten drang om te MAKEN heeft zij veel technische kennis opgedaan in de werkplaats die zij deelde met twee meubelmakers.

“Ik vind het een kick om een natuurlijke samenhang tussen vorm en constructie terug te zien in een meubel. Waarbij functionaliteit en comfort natuurlijk minstens zo belangrijk zijn. Zo is een mooie stoel die niet lekker zit wat mij betreft geen mooie stoel. Zo eenvoudig is het.”

Het contact met klanten is voor haar erg belangrijk. Voor hen neemt zij ruim de tijd. In haar eigen kantoor of op de plek waar het meubel uiteindelijk komt te staan.

“Ik ontwerp voor mensen. En dan is het fijn om te zien wie die mensen zijn. In mijn hoofd ben ik altijd bij de mensen thuis. En het is natuurlijk ook leuk voor klanten om te zien wie hun tafel, kast of lamp ontworpen heeft”

Arp is een echt Haarlems bedrijf. Het kantoor, de makers en zelfs het transportbedrijf waar Sarah mee werkt is in Haarlem gevestigd. Zo blijven alle lijntjes lekker kort.

“Ik vind het heerlijk om naar de werkplaats te kunnen lopen of om even te kunnen overleggen met het transportbedrijf. Om niet alleen voeling te houden met het productieproces maar ook met het logistieke gedeelte. Want ontwerpen is één ding, maar alles wat daarna gebeurt, van productie tot en met levering, is nog een heel hoofdstuk apart”