info@arpdesign.com | 06 – 18080081

Verschillende afwerkingen

Een keuzehulp bij het kiezen van de afwerking, maat, houtsoort en kleur

Als het goed is en als je dat wil, heb je een Arp product voor de rest van je leven! Daarom is het wel zaak om de juiste keuze te maken. In de loop der jaren hebben wij van alles verzonnen om je daarbij een eindje op weg te helpen.

Verschillende afwerkingen

HPL (high pressure laminate):
Voordeel: makkelijk schoon te houden en het HPL is ijzersterk. Niet voor niets wordt HPL veel toegepast in omgevingen waar goede hygiene noodzakelijk is. Bij Arp plakken wij HPL bij voorkeur op berken multiplex. Zo zie je de laagjes van het berken ook aan de zijkant van het oppervlak!
Bestel hier staaltjes hpl.

Matte lak:
Voordeel: makkelijk schoon te maken, krassen vallen niet gauw op, het hout behoudt zijn natuurlijke kleur, het hout verkleurt nauwelijks.
Nadeel: Als er iets extreem mis zou gaan zoals bijvoorbeeld een beschadiging door een scherp voorwerp, dan kan de tafel moeilijk plaatselijk bijgewerkt worden.
Bestel hier een staaltje eiken.

Gekleurde beitsolie en olie naturel:
Voordeel: makkelijk schoon te houden, er is een ruime keuze aan kleuren zodat je altijd een kleur vindt die in jouw interieur past. Bij beschadigingen kun je met behulp van het bijgeleverde onderhoudspakket de tafel plaatselijk bijwerken.
Nadeel: weinig.. maar af en toe een beetje onderhoud houdt het oppervlak mooier.
Bestel hier een staaltje met met gekleurde beitsolie.

Massief eiken, beits gespoten:
Voordeel: makkelijk schoon te houden, de nerf structuur blijf behouden maar de houtkleur is volledig gedekt. Alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk.
Nadeel: Bij extreme beschadigingen kan het oppervlak minder makkelijk bijgewerkt worden.

MDF hoogglans gespoten:
Voordeel: makkelijk schoon te houden.
Nadeel: bij verkeerde lichtinval (kijkend naar het oppervlak tegen het strijklicht in) zijn krassen en vingerafdrukken en stof heel goed zichtbaar. Maar… hoe lichter de kleur, hoe minder dit opvalt. Bij extreme beschadigingen kan het oppervlak minder makkelijk bijgewerkt worden.

MDF zijdeglans gespoten:
Voordeel: makkelijk schoon te houden.
Nadeel: bij verkeerde lichtinval (kijkend naar het oppervlak tegen het strijklicht in) zijn krassen en vingerafdrukken en stof beter zichtbaar. Maar… hoe lichter de kleur, hoe minder dit opvalt. Bij extreme beschadigingen kan het oppervlak minder makkelijk bijgewerkt worden.