info@arpdesign.com | 06 – 18080081

Tafel met kruispoot, het originele ontwerp van Arp

Het ontwerpen van een tafel met kruispoot

Ontwerpster Sarah Trenite wilde een ovale tafel ontwerpen die zo veel mogelijk ruimte biedt. De bestaande ovale tafels hadden allemaal vier poten of een kolompoot, zij was op zoek naar meer elegantie. In 2004 ontwikkelde ze daarom een tafel met kruispoot als een soort strik onder het tafelblad. Samen met haar meubelmaker heeft ze deze constructie bedacht en is de Longlegs geboren.

Mooie benen

Wie houdt er niet van een stel mooie benen? Met de Longlegs krijgt u er twee. Een stel lange en een stel kortere die de constructie ondersteunen. Deze vormen samen de basis van de tafel met kruispoot.

Het maakt niet uit van welke hoek je de kruispoot bekijkt, hij is en blijft prachtig. Bovendien haal je met de Longlegs echt iets origineels in huis. Deze tafel met kruispoot is een echte blikvanger! Behalve prachtig is de Arp Longlegs ook zeer functioneel. Door de vorm en de positionering van de kruispoot kun je overal aan de tafel zitten. Zo kan er altijd iemand aanschuiven. Bovendien is het onderstel zeer stevig en stabiel.

Dus waarom kies je voor een tafel met kruispoot?

  • Prachtig, vanuit elke hoek
  • Praktisch, je kan overal aan tafel je benen kwijt
  • Bijzonder, met de Arp Longlegs heb je echt iets origineels
  • Stevig, door de constructie staat ie nooit wankel op de benen

Waarom heet onze tafel Arp Longlegs en niet Arp Kruispoot?

Omdat het favoriete Engelse kinderboek van de ontwerpster Sarah Trenite Daddy long legs is (In het Nederlands Vadertje Langbeen) en niet Daddy Crosslegs/Vadertje Kruispoot) Het boek gaat over een weesmeisje dat alleen de lange schaduwen ziet van haar onbekende lang gebeende weldoener. Een mooie naamgever voor onze tafel met kruispoot dus!

 

Verschillende uitvoeringen Longlegs

De kruispoot is gemaakt van massief eiken en kan in verschillende kleuren gebeitst worden. Deze kleur kan afwijken van het door jou gekozen tafelblad, dan valt de kruispoot nog meer op! Het tafelblad komt ook in massief eiken en is zowel in ovaal als rechthoek te krijgen in verschillende afmetingen.

De Longlegs CC wordt gemaakt van berkenmultiplex voorzien van een wit laminaat. Vooralsnog is de kruispoot en het blad alleen in wit verkrijgbaar maar het zit in de planning deze in andere kleuren te produceren. Houdt onze site dus in de gaten.