info@arpdesign.com | 06 – 18080081

De meubelmakers

Arp is niet alleen een Nederlands, maar ook een Haarlems meubelmerk. Het gehele productieproces speelt zich af in Haarlem. Niks buitenland. Gewoon Haarlem. De showroom is gevestigd in de BakkeRij, een bedrijfsverzamelgebouw op het Hendrik Figeeterrein in de Waarderpolder. Hier zijn ook de meubelmakers, die in opdracht van Arp werken, gevestigd.

Onze meubelmakers

Arp werkt al jaren met een vaste kern van meubelmakers die samenwerken in een kleinschalige meubelmakerij. De meubelmakerij is best oldschool. Het hout ligt hoog opgestapeld op een grote entresol, klaar om door de vandiktebank te gaan, geschaafd en op maat gezaagd te worden, verlijmd te worden en verder bewerkt tot een mooi Arp product.
Voordat een tafelblad verlijmd wordt, wordt elke plank nauwkeurig bekeken en op kleur geselecteerd. Arp is er trots op dat zij met de allerbeste meubelmakers werkt.

De fabriek

Arp maakt niet alleen meubels van massief hout, maar ook van plaatmateriaal. Het plaatmateriaal waar Arp het meeste gebruik van maakt is berkenmultiplex, vaak beplakt met HPL (high pressure laminate) of voorzien van eikenfineer.
Het HPL of eikenfineer wordt op het plaatmateriaal geplakt en geperst en verder verwerkt bij onze vaste fabrikanten. Op een ontzaggendwekkend grote CNC frees worden onder andere de tafelbladen van de cc collectie gefrabiceerd.