Houtsoorten van Arp design

Bij Arp kun je kiezen uit verschillende houtsoorten. Vaak is de houtsoort de laatste stap in het proces bij het kiezen van een meubel. Om het je makkelijker te maken hebben we de meest gangbare en duurzame houtsoorten op een rijtje gezet.

Om goed te kunnen kiezen uit de verschillende soorten hout is het belangrijk om je zelf een paar dingen af te vragen: Past het bij mijn huidige vloer? Vraagt de plek waar het meubel komt te staan om een donkere of juist een lichte houtsoort? Past het houtsoort bij de rest van de meubels?

Ook de prijs kan een belangrijke afweging zijn. Kom je er niet uit? Wil je advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Verschillende afwerkingen

 • De meest populaire soort hout: Europees Eiken

  Europees Eiken is van oudsher de meest populaire houtsoort als het gaat om meubeltoepassingen vanwege haar uitzonderlijke kwaliteiten. Het eiken vormt een goeie basis voor afwerkingen zoals olie, matte lak, beitsen maar ook voor een dekkende beits in een kleur. Het eiken dat Arp standaard gebruikt is Europees eiken. Deze heeft een lichte kleur en is rustig van structuur. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om voor “wild” eiken te kiezen met veel noesten!

 • Donkere houtsoort: Amerikaans Noten

  Amerikaans Noten is donker van kleur met een bruine tint. De mooiste afwerking wat Arp betreft is olie, die de kleur verdiept. Waar rekening mee gehouden moet worden is dat de kleur lichter wordt naarmate de tijd verstrijkt, onder invloed van UV licht.

 • Roodachtig van kleur: Amerikaans Kersen

  Amerikaans Kersen is roodachtig van kleur en ook hier raden wij een afwerking met olie aan.

 • Lichte houtsoort: Amerikaans Essen

  Amerikaans Essen is een lichte soort hout met een open struktuur. Essen vormt een goeie basis voor afwerkingen zoals olie, matte lak, en beitsen. Doordat essen een open struktuur heeft wordt de tekening van het hout nog meer benadrukt wanneer het afgewerkt wordt met een beits. Een goed voorbeeld hiervan is de Loupe in essen afgewerkt met monocoat in de kleur Peacock Green van Rubio Monocoat.

 • Lichtste houtsoort: Amerikaans Esdoorn

  Voordeel: afwerking die makkelijk schoon te houden is.

  Nadeel: bij ongunstig lichtinval (kijkend naar het oppervlak tegen het licht in waardoor strijklicht ontstaat) zijn krassen en vingerafdrukken en stof heel goed zichtbaar. Maar… hoe lichter de kleur, hoe minder dit opvalt. Bovendien kan bij extreme beschadigingen het oppervlak minder makkelijk bijgewerkt worden.

keuzehulpmiddelen die helpen bij het kiezen van de juiste tafel

Kom langs of bestel ons startpakket

Als je moeite hebt met het bepalen van de juiste maat, afwerking of houtsoort van jouw eettafel, dan helpen wij je graag. Kom langs in onze meubelwinkel in Haarlem voor persoonlijk advies of bestel ons startpakket. Hiermee ontvang je verschillende stalen en het knippatroon, waardoor je thuis al een flink stap dichterbij de perfecte tafel komt.

Tijd om jouw houtsoort te kiezen

Kunnen wij je helpen met meer informatie? Kom je langs in onze meubelwinkel? Of ontvang je graag een offerte? Laat het ons weten.

Volg je ons al?

Op Instagram en Pinterest houden we je op de hoogte van onze laatste unieke meubelontwerpen, speciale product aanbiedingen en de laatste Arp updates.