info@arpdesign.com | 06 – 18080081

Eiken tafel, massief met verschillende afwerkingen

Een eiken tafel

Voor onze eiken tafels maken we gebruik van Europees eiken. Alle tafels worden door onze meubelmaker met de grootste zorg gemaakt van massief hout. Er zijn verschillende mogelijkheden om een eiken tafel naar jouw wens te maken. We hebben verschillende modellen en verschillende type afwerking van onze eiken tafels.

eiken tafel Longlegs classic Arp design

Een eiken tafel, het materiaal

Een eiken tafel is in principe een van de meest duurzame tafels die er is. Mits het hout duurzaam gekapt wordt en niet ver getransporteerd hoeft te worden. Hoe de tafel afgewerkt wordt is ook van belang.

De tafels van Arp worden door onze meubelmaker gemaakt van massief Europees eiken. Het hout is een natuurlijk materiaal en elke boom is uniek. Dit betekent in de praktijk dat jouw houten tafel qua structuur en kleur wat kan afwijken van wat je eerder gezien hebt op een van onze zichtlocaties.

Naast eiken gebruiken we ook andere houtsoorten voor onze tafels, zoals kersen-, essen of notenhout. Bij iedere houtsoort wordt gezocht naar de meest passende afwerking.

De vele mogelijkheden die massief eiken biedt voor de afwerking en de structuur en uitstraling van het hout zorgen ervoor dat de eiken tafel onze favoriet is.
Wil je meer weten over de verschillende houtsoorten die we gebruiken? Kijk dan eens bij onze keuzehulp.

 

eiken tafel Twiglegs classic Arp design

Een eiken tafel, welk model?

Sarah Trenité heeft diverse eiken tafels ontworpen. De meest bekende is de Longlegs classic, een ovale tafel met een slimme kruispoot in het midden. Maar wist je dat ook de Twigles, A-legs en Triround verkrijgbaar zijn als eiken tafel?

Onze gehele CC collectie is ooit begonnen als massief eiken tafel. Door het gebruik van eiken krijgt iedere tafel extra glans. De tafels passen in deze uitvoering in verschillende interieurs en zijn goed te combineren met andere eiken elementen in huis.

eiken tafel Triround classic Arp design

Een eiken tafel, de afwerking

Een eiken tafel van Arp wordt afgewerkt met matte lak of beitsolie. We maken gebruik van de beste lakken en beisolies, die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidseisen.

De lak die Arp gebruikt is een milieuvriendelijke ultramatte lak die een eiken tafel een onbehandelde, natuurlijke uitstraling geeft. Deze lak bereikt na ongeveer een maand haar maximale hardheid. In deze uithardingsperiode is het raadzaam de tafel met zorg te behandelen. Na deze periode kan deze afwerking beschouwd worden als de meest onderhoudsvrije afwerking.

Met beitsolie wordt er een kleur aangebracht. Hiermee kan je bijvoorbeeld de kleur van het hout beter af te stemmen op de rest van uw interieur. met een beitsolie blijven de nerf, de structuur van het hout  en de houtkleur zichtbaar blijven.

eiken tafel afwerking kleurstalen Arp design

Een eiken tafel afgewerkt met beitsolie is makkelijk schoon te houden. Er is een ruime keuze aan kleuren zodat je altijd een kleur vindt die in jouw interieur past. Bij beschadigingen kun je met behulp van het bijgeleverde onderhoudspakket de tafel plaatselijk bijwerken. Met regelmatig onderhoud houd je het oppervlak het mooist.

Je kan de eiken tafel ook laten afwerken met een gespoten beits. Dit is makkelijk schoon te houden, de nerf structuur blijft behouden, maar de houtkleur is volledig gedekt. Alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk. Bij extreme beschadigingen kan het zo zijn dat de tafel in zijn geheel opnieuw gespoten moet worden. Beschadigingen kunnen minder makkelijk tussendoor bijgewerkt worden.

 

Onze keuzehulpmiddelen!

Als je moeite hebt met het bepalen van de juiste maat, kleur of houtsoort dan kunnen wij je vast helpen. Om te beginnen kun je naar onze keuzehulppagina gaan en onze keuzehulpartikelen bekijken. Als je er dan nog niet uitkomt dan helpen wij je natuurlijk graag persoonlijk!