info@arpdesign.com | 06 – 18080081

Dutch design, producten van Nederlandse bodem

Dutch design

Alle producten van Arp komen van Nederlandse bodem, Dutch design dus. Niet alleen onze tafels, maar ook alle andere producten zijn Dutch design: van Nederlands ontwerp en in Nederland geproduceerd.

Dutch design ontwerper Sarah Trenité Arp design

Dutch design door Sarah Trenité

Wat is Dutch design volgens ontwerpster Sarah Trenité? Zij zou het willen omschrijven als tijdloos en van Nederlandse bodem. Want een tafel die ontworpen is (in Engels : designed dus!) en waar met zorg over is nagedacht is, een product dat moeiteloos mooi gevonden wordt door de jaren heen, dat is tijdloos. Wanneer het ontwerp dan ook nog eens van Nederlandse bodem komt mag je het met recht Dutch design noemen.

De ontwerpen van Arp zijn allen van de hand van Sarah Trenité. Een ontwerpster die altijd uitgaat van de gedachte ‘vorm volgt constructie’. Dit levert tijdloze en iconische producten op. De focus hierbij ligt op ovale tafels. Denk aan onze klassieker, de Longlegs. Maar Sarah ontwerpt ook graag andere producten, zoals bijzettafeltjes en lampen. Belangrijk is dat alles ook in Nederland geproduceerd wordt.

Resultaat is een ruim aanbod van Arp in ovale tafels, klein meubilair en zelfs linnengoed, allemaal Dutch design.

 

Dutch design Longlegs classic eiken Arp design

 Dutch design tafels

De meest bekende Dutch design tafel van Arp is onze klassieker, de Longlegs ovale tafel. De Longlegs is één van de eerste ontwerpen van Sarah Trenité en is tevens het populairste ontwerp van Arp. Zij ontwierp deze tafel in 2004. Sindsdien wordt de Longlegs in binnen- en buitenland verkocht aan tal van particulieren. Met piepkleine huizen en huizen zo groot als een kasteel, een ovale eettafel past overal.

Dutch design Twiglegs eiken Arp design

Naast de Longlegs classic hebben we bij Arp tal van Dutch design tafels in verschillende soorten. We hebben de rechte tafel Twiglegs, de ronde tafel Triround en de ovale tafel A-legs. Alle tafels uit de collectie van Arp danken hun tafels aan de vorm van hun poot. De modellen zijn verkrijgbaar in verschillende collecties. Voor iedere collectie wordt uitgegaan van een ander materiaal.

De tafels van Arp worden precies op maat gemaakt, geheel naar wens van de klant. Voor maat- en/of kleuradvies denkt Arp graag vrijblijvend met je mee. Zo kies je de dutch design tafel die bij je past.

dutch design Wastelegs family Arp design

Dutch design, kleine producten

Naast de tafels van Arp ontwerpt Sarah Trenité ook tal van kleinere Dutch design producten. Om goed om te gaan met het restmateriaal van de grote tafels heeft zij dappere, leuke bijzettafeltjes ontworpen: de Wastelegs. Dit is al een hele familie bestaande uit drie kleine tafeltjes die goed te combineren zijn en een kleine ronde eettafel. De Wastelers is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.

Dutch design Taglight kroonluchter hout Arp design

Naast het gebruik van restmateriaal heeft Sarah ook een interesse voor lampen en dan met name houten lampen. ” Het hout zorgt voor een warm en diffuus licht en maakt de lamp bijzonder.” Sarah heeft twee lampen ontworpen van poulierenplex, de Taglight en Baby Taglight. Deze lampen worden plat verzonden en zet je zelf in elkaar. Dutch design, waar je zelf ook nog trots van wordt!

Dutch design Revolt stoel Arp designBij Arp kijken we ook om ons heen en laten we ons inspireren door ander Dutch design. Voorbeeld hiervan is de De Revolt stoel van Friso Kramer, dé favoriet van Arp!

Het is een bijzonder comfortabele stoel die zowel in een huiselijke- als in een kantooromgeving past. Doordat de rugleuning zachtjes meeveert kun je urenlang aan tafel blijven zitten. Omdat de Revolt stoel uitstekend combineert met de tafels van Arp, maakt deze stoel deel uit van onze collectie.